Lukupiiri huhti-toukokuu 2024: Toni Negri-Marx Beyond Marx (1979)

Luetaan yhdessä Toni Negrin kirja Marx Beyond Marx: Lessons on the Grundrisse. Lukupiiri alkaa tiistaina 9.4. klo 17:00 ja kokoontuu Lymyssä (Pengerkatu 6) kahden viikon välein.Ensimmäiselle kerralle luetaan kirjan johdannon ja ensimmäinen luku (Lesson One. The Grundrisse, an Open Work). Tervetuloa!

Kirjan PDF-versio löydät täältä.

Esipuheesta:

This is an English translation of one of the most crucial documents in European Marxism since . . . well, since maybe ever. The work of Antonio Negri, as part of the variegated movement on the Italian left known most easily as Autonomia, brings to realization an overwhelming new set of possibilities in the theory and in practice of class struggle. No political movement in the world in the 1970’s opened up more revolutionary potential for liberation than the Italian Autonomia, and no expressions of its history exceed Negri’s in transformative power and conceptual brilliance.

Antonio “Toni” Negri (1933-2023) oli italialainen vallankumouksellinen, joka toimi autonomisissa yhteiskunnallisissa liikkeissä. Hänen autonomimarxilaisella ajattelunsa ja kirjansa ovat vaikuttaneet maailmanlaajuisesti. Voit lukea Negrin elämästä ja vaikutuksesta suomalaisiin liikkeisiin Komeetassa julkaistusta muistokirjoituksesta.